Hjem - Lions Aarhus-Viby

Hvad er "Aktiviteter" for Lions?

Lions klubber over hele verden planlægger, afholder og deltager i alle mulige forskellige typer af aktiviteter for at skaffe penge til at dele ud til velgørende formål.

Nogle aktiviteter planlægger, afholder og/eller deltager vi også i i forbindelse med uddeling af penge.

Vores klub har gennem de senste år planlagt og eller deltaget i følgende aktiviteter:

Kunstauktion.

I 2021 og -22 har klubben afholdt en række kunstauktioner.
De auktionerede kunstværker var velvilligt doneret af hovedsageligt lokale kunstnere.
Auktionerne belv afholdt dels som fysisk auktion ifm. Aarhus Festuge i 2021 samt som online-auktion hen over 2022 via auktions-siden Odendo.

Vores seneste auktion sluttede med udgangen af oktober 2022, og vi har efterfølgende doneret overskuddet fra auktionerne til de 2 organisationer.

Se evt. mere om aktiviteen her (bl.a. foto fra donations-arrangementet).

Aarhus Kræmmermarked på Tangkrogen.

Klubben deltager i planlægning og afholdelse af det store kræmmermarked på Tangkrogen i Aarhus.
Kræmmermarkedet finder sted i foråret, som reglen i Kr. Himmelfarts-dagene.

Se evt. mere om kræmmermarkedet på:

Strik til fordel for Sommerfuglebørn samt Julekalendere til Psyk.

En del af klubbens medlemmer (samt nogle venner af klubben) strikker/hækler håndklæder, klude m.m. som sælges til fordel for to formål:

Sommerfuglebørn.
Sommerfuglebørner en organisation, hvis formål er, at strikke eller hækle til de Hospitaler, som har brug for svøb, tæpper, huer og/eller moseskurve til de babyer, der dør.
Donationerne her går til at Sommerfuglebørn har penge til strikke- og markedsførings-materialer m.m.

Julekalendere på Psyk

Vi donerer lidt før jul et beløb til Tina Kvist, der hvert år laver pakkekalendere til De Voksne Psykiatriske Afdelinger på Skejby Sygehus samt til Psykiatriens Hus i Aarhus.

Se evt. mere om donations-modtagerne via følgende links:

Du kan støtte de to gode formål ved at købe strik-varer her : TIL GAVN for ANDRE

Indsamling til fordel for De Danske Hospitalsklovne.

I forbindelse med Kræmmermarkedet (se ovenfor) men ogå løbende hen over året har vi et samarbejde kørende med Jørgen Rosenbæk Hermansen (bedre kendt som "Rule-Jørgen"), der fra sin kørestol sælger næser og armbånd til gavn for De  Danske Hospitalsklovne.
Se evt. mere om denne aktivitet på:

Udflugt med Cafe Parasollen.

Cafe Parasollen yder en social indsats og bidrager til at skabe værdige kår for mennesker i udsatte livssituationer.
Klubben arrangerer og financierer hvert år en efterårs-udflugt for cafeens "kunder" og personale.
Se mere om Cafe Parasollen på

Juletræs-fest på Viby Bibliotek.

Tidligere afholdt vi juletræs-fest på Viby Bibliotek i december.
Her var lokal-befolkningen inviteret til jule-hygge med tombola, musik og dans omkring juletræet.

Juletræs-festen blev desværre aflyst i december 2021 (grundet Corona), og blev efterfølgende ikke genoptaget , da der i flere år havde været faldende deltager-antal.

Donationer via organisationen.

Ud over ovenstående donerer klubben også til nogle faste formål via vores organisation:

• Adoption af værelse i Trygfondens Familiehus ved Skejby Hospital.
    Dette er en fælles donation fra flere klubber i og omkring Aarhus.
    Se mere om Familiehuset her.

• Udflugt til Djurs Sommerland for kræftramte børn på Skejby Hospital
    Dette er en fælles donation fra flere klubber i og omkring Aarhus.
    Se klip fra udflugten i 2021 her.

• Lions Katastrofehjælps mange donationer
    Dette er "kasse", som langt de fleste af landets klubber bidrager til.
    Se eksempler på Katastrofehjælpens seneste donationer:
  • Lions Kollegiet
    Bo- og rehabiliteringstilbud for svært hjerneskadede.
    Dette er formål, som langt de fleste af landets klubber bidrager til.
    Se evt. mere om kollegiet her