Hjem - Lions Aarhus-Viby

Om Lions

Hvad laver vi i vores Lions klub?

I vores klub mødes vi en aften om måneden (som udgangspunkt 2. mandag).
Her hygger vi os i hinandens selskab, får lidt at spise, sludrer lidt om hvad der er oppe i tiden og afholder vores egentlige møde, primært med 3 punkter:

1. Hvad er der af nyt.
  2. Hvilke ansøgninger er kommet ind og skal tilgodeses/have afslag.
  3. Info og snak om de aktiviteter, vi laver for at skaffe penge til at dele ud.
Det lyder måske seriøst, men der er også tid til hygge.
Mødet afsluttes i reglen med uddeling af "bøder" for dette og hint (kan være alt fra at være kommet for sent til at have gjort noget godt).
Bøderne går i kassen, som vi holder fester for.

Her er et par stemnings-billeder fra vores primære aktivitet med henblik på at skaffe penge til at dele ud, nemlig vores deltagelse i Kræmmermarkedet på Tangkrogen i Kr. Himmelfarts ferien.

Travlhed i Cafe Lions En Lion hækler til salg på Kræmmermarkedet

Fakta om Lions

Lidt fakta omkring Lions-organisationen (der ikke er en loge).

• Lions organisationen blev oprettet i USA i 1917 på en tid, hvor mange syntes, at verden behøvede mere medleven og mindre selvoptagethed.

• Organisationen kom til Danmark i 1950. I dag er der list over 300 klubber med tilsammen ca. 6.500 medlemmer.

• På verdensplan er der 1,4 millioner medlemmer fordelt på 45.000 klubber i mere end 200 lande.

• Grundstammen er de lokale klubber, der typisk har 20 til 40 medlemmer.
    Der findes rene herre- og dame-klubber samt blandede klubber og særlige (LEO-)klubber for unge under 30 år.

• Klubberne har en meget stor selvbestemmelsesret inden for nogle overordnede rammer.

• Lions engagerer sig ofte i samfundets forhold, men ikke politisk og ikke religiøst.

• Lions er medunderskriver af FN’s Charter og har som følge heraf fast sæde i forsamlingen.

• Lions har tilsluttet sig FN’s deklaration om menneskerettigheder og arbejder for samfundsforståelse og fred.

• Lions har 0% i administration.
    Det betyder, at alt, hvad der tjenes af/gives til Lions, bliver delt ud til velgørende formål.
    Alle organisationens administrations-omkostninger betales af organisationens medlemmer via medlemmernes kontingent.